7/13/2016

Pokemon Go Hile Yapanlar Cezalandırılıyor

Yayınlandı  7/13/2016  |   Oyun Haberleri


Pokemon Go Hile Yapanlar Cezalandırılıyor. (Yerinde bir karar)
Ülkemizde henüz resmi olarak çıkmamasına rağmen milyonlarca kullanıcısı olan Pokemon Go hile yapanlara acımıyor.
Bir Reddit hesabının anlatıklarına göre oyunda bir çok bug mevcut. Kendisi bir çok hatayı paylaşarak insanlara bunu yapmamaları gerektiğini sonuçlarının da ağır olacağını belirtiyor. Pokemon GO oynarken GPS verisinden yararlanıyor. Eğer bu GPS noktasını değiştirebilirseniz, oyunun sizin başka bir şehirde gibi algılaması mümkün. Özellikle Android cihazlarda bunu yapabilmek daha kolay.
Örnek verecek olursak; Örneği Ankara’da yaşıyorsunuz. İstediğiniz Pokemonları bulamadığınız için konumunuzu değiştiriyorsunuz. Böylelikle çok daha fazla pokemon avı gerçekleştirmeyi hedefliyorsunuz. Konumunuzu değiştirmeniz ve oyunun bunu anlaması durumunda karşılaşacağınız sonuçlar gayet ağır.

Eğer Pokemon Go Hile yapmaya kalkarsanız ve oyun bunu anlarsa 3 Saatlik bir süre için;
  • Pokestop’lardan yararlanamayacak ve eşya alamayacaksınız.
  • Pokemon yakalayamayacaksınız. CP değeri ne olursa olsun, Pokemon ’lara attığınız Poke topları boşa gidecek.
  • GYM’leri ele geçiremeyecek ve savaş yapamayacaksınız.

Durum böyle olunca bütün oyuncular uyarmakta bizlere düşüyor. Hile yapmayınız.  Her ne kadar bazı oyuncular yaptıkları konum değişikliklerini küçük tutup, bu sonuçlardan etkilenmediklerini iddia etseler de böyle bir hile girişiminde bulunmanızı tavsiye etmiyoruz. Oyunun bunu bir kaç kez üst üste algılaması durumda yaptırım daha da ağırlaşabilir.
Pokemon Go Hile Yapanlar Cezalandırılıyor çünkü oyun hilecileri şimdilik oyunun en iyi özelliklerini kullanmasını engelliyor, ancak bu ilerde tamamen banlanmanızı engelleyemez. Oyun henüz beta aşamasında olduğundan dolayı Pokemon Go hile yapma eyleminde bulunmak, yani yukarıdaki konum değiştirme gibi şeyleri kullanmak hile olarak sayılıp sayılmayacağı, herhangi bir hile durumunda yasaklama veya cezaların ne olacağı gibi konularda kesin bir bilgi mevcut değil. Ancak kesinlikle bir yaptırımın geleceği kesin.

Hakkımda --

Bir Kaç Tanıtım Yazısı

0 yorum:

Hakkımda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Kaba Oyuncu Oyun ve Teknoloji Blogu. Blogger Template by
Proudly Powered by Blogger.
back to top