7/15/2016

Adil Kullanım Kotası Meclise Taşındı

Yayınlandı  7/15/2016  |   İnternet


Ülkemizde bulunan aşırı internet abonelik ve paket fiyatları ve bunun doğrultusunda gelen Adil Kullanım Kotası’na karşı bir çok imza kampanyası yapılmasına rağmen dikkate alınmamıştı. Bu durum dün itibari ile meclise taşındı.

Ülkemizdeki internet paketlerinin ve hızlarının ücretleri, çevre ülkelerimize nazaran oldukça yüksek durumda. Bunun en büyük özeti için ise aşağıdaki infografiğe göz atmanız yeterli;


Adil Kullanım Kotası Hakkında

Bildiğiniz üzere ülkemizdeki hali hazırda bulunan internet hızlarının ve paketlerinin fiyatları oldukça yüksek olmasının yanı sıra bir süre kullandıktan sonra Adil Kullanım Kotası adı altında internet hızı ciddi anlamda yavaşlatılıyor. Bunun yaşanmaması içinde oldukça yüksek fiyatlara paketler kullanıcılara teklif ediliyor.

Yaşanan bu durum CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş tarafından mecliste bir basın toplantısıyla dile getirildi. İbrahim Özdiş açıklamalarında BTK verilerini kullanarak ülkemizin internetteki kulanım istatistiklerini ve kullanmak için yaşadığımız problemleri, şartları ve çevre ülkelerimizin verilerini kıyasladı.

Haber Videosu


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in basın toplantısındaki önemli dikkat çeken cümleleri ise şunlar;


– 24 megabite kadar hız demek aldatmacadır, tüketici haklarına aykırıdır.

– Ortalama 60 GB kullanım olan bir ülkede 35 GB adil kullanım kotalı bir paket satmak tabiri caizse utanmazlıktır.

– AKK aşımında düşülen hız olan 3 megabit, günümüz dijital çağı için komik bir rakamdır.

– Hem 16 – 24 megabite kadar üyeliklerde, hem de 100 megabite ve daha fazlasına kadar üyeliklerde AKK aşımında hız 3 megabite düşmektedir. Bu çok büyük bir adaletsizliktir.

– Servis sağlayıcılar tarafından sıklıkla dile getirilen “altyapı yetersizliği” koca bir yalandır. IPTV olarak adlandırılan ve internet bağlantısı ile aynı altyapı üzerinden alınan televizyon yayınları adil kullanım kotasına takılmıyor, ama bilgisayara geldiğinde adil kullanım kotasıyla karşılaşıyor.

– Eğer parasını verirseniz adil kullanım kotası olmadan internet kullanabiliyorsunuz.

– Altyapı sorunu var diyen pazar lideri Türk Telekom, altyapı çalışmalarını engellemesi nedeniyle Rekabet Kurumu tarafından ceza alıyor.

– İnternet servis sağlayıcısı “Gençler oyun indirmek, video izlemek için adil kullanım kotasının kalkmasını istiyor. ” diyor. Tüketicinin parasını verip satın aldığı hizmeti ne şekilde kullanacağı kimsenin haddine değildir.

Hakkımda --

Bir Kaç Tanıtım Yazısı

0 yorum:

Hakkımda-Gizlilik-İletişim
Copyright © 2013 Kaba Oyuncu Oyun ve Teknoloji Blogu. Blogger Template by
Proudly Powered by Blogger.
back to top